Fundații Speciale IKEA Pallady

Descriere:

Popp & Asociații Inginerie Geotehnică a avut ocazia să ia parte la dezvoltarea noului complex IKEA-Pallady alături de antreprenorul general Bog’Art.

Echipa noastră a fost solicitată pentru proiectarea fundațiilor speciale a două viitoare macarale pe șine ce vor fi utilizate la dezvoltarea proiectului. Realizarea acestora a fost deja încheiată, urmând asamblarea propriu-zisă a tronsoanelor macaralelor. Căile de rulare au o lungime de peste 100m, fiind cele mai lungi astfel de lucrări realizate recent în România.

Înaltul nivel de calitate al proiectelor Popp a fost din nou dovedit, echipa fiind solicitată pentru proiectarea unei lucrări specializate de mare dificultate. În același timp, prin adoptarea utilizării cuplelor metalice, a fost realizată o economie considerabilă de oțel, fiind totodată ușurat și procesul de execuție.

Popp & Asociații Inginerie Geotehnică va realiza în continuare monitorizarea fundațiilor macaralelor și a zonelor adiacente ale magazinului IKEA, prin măsurători topografice de tasare și prin măsurători de înclinare cu un aparat performant cu senzori MEMS încorporați.

Tot în cadrul proiectului IKEA-Pallady, Popp & Asociații Inginerie Geotehnică asigură supervizarea și consultanța geotehnică pentru Client alături de o reputată firmă britanică de consultanță geotehnică, angajată pentru realizarea supraverificării. Clientul s-a orientat către P&A IG având în vedere vasta experiență în domeniu pe care o deținem. iar modalitatea de gestionare al acestor lucrări în cadrul proiectului este un exemplu de control al calității ce ar trebui urmat pentru toate lucrările importante.

În mod asemănător a fost proiectată fundația căii de rulare a unei macarale din cadrul poligonului de probă pentru stâlpi LEA din cadrul complexului CET Sud. În acel caz, datorită încărcărilor mari și a terenului dificil a fost necesară fundarea pe piloți forați.

Galerie: